Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
   Projecte Pastoral
   Projecte Social
   Projecte Educatiu
   Projecte Cultural
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   19 de maig de 2024
 
Projecte Cultural Projecte Cultural

CONGRESSOS I CONFERÈNCIES


Congrés Internacional: Pau, Fructuós i el cristianisme primitiu a Tarragona

Dies:
19-21 de juny

Aquest Congrés internacional reuneix tot un conjunt d’especialistes en branques com la història de l’Església antiga, l’arqueologia, la Bíblia o la teologia amb l’objectiu d’aprofundir en la història i l’arqueologia del cristianisme primitiu de Tàrraco des del moment dels seus orígens fins a l’època de la incursió islàmica del segle VIII. El Congrés pretén donar respostes a la tradició «venerable i atendible» (en expressió de l’historiador Miquel Batllori, s.j.) de l’estada de l’apòstol Pau a la ciutat, aprofundir en el coneixement de la Passio Fructuosi o comprendre el desenvolupament i el paper de l’Església de Tarragona a l’època tardoromana i visigòtica.


Conferències sobre sant Fructuós:

Durant tot l’any l’Associació Cultural Sant Fructuós i l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona estan difonent el fet històric de sant Fructuós a través d’un conjunt de conferències adreçades als preveres, als arxiprestats, a les parròquies, a institucions com ara la Cambra de Comerç de Tarragona, a societats culturals i a la societat en general. Especialistes en el tema apropen el patrimoni historicoliterari de la Passio Fructuosi a nivell social. Només en els tres primers mesos de l’Any Jubilar es van organitzar més de 72 xerrades per tota la geografia catalana i s’ha participat en un congrés internacional a la ciutat de Recco (Ligúria italiana).


Cicle de conferències «Arqueologia i cristianisme»

Dies: 6, 8, 12 i 13 de maig
Hora: 19.00 h

L’arqueologia, com a ciència històrica que recupera i estudia els vestigis físics del nostre passat, és fonamental per a la identificació i contextualització dels fets que van marcar el naixement i l’evolució del cristianisme primitiu. Aquest cicle de conferències té com a objectiu presentar diverses recerques científiques en àmbit de l’arqueologia cristiana desenvolupades a l’àrea mediterrània peninsular i a la ciutat de Roma. Aquests exemples permetran constatar el paper cabdal de l’Església primitiva en el procés de cristianització de la societat i de transformació urbana entre el segle IV i l’època del pontificat de Gregori Magne.

Organitzen: Obra Social - Fundació La Caixa, Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Museu Bíblic Tarraconense


1congres.doc

01congrsos.doc


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER